FASTIGHETER

1/4
 

Strandvägen 1 - 3

STOCKHOLM

Bodarne 14

Bodarne 14 är uppfört 1902 - 1904.

Kvarteret Bodarne består av 4 st fastigheter på Strandvägen mellan Sibyllegatan och Artillerigatan och var på sin tid Stockholms största och mest exklusiva bostadsfastighet. Strandvägen 1 – 3 är numera en ren kontorsfastighet, men inrymmer också, sedan 2013, restaurangen Strandvägen 1 med tillhörande bakficka; Michelle van der Milles. Fastigheten har blivit mycket varsamt renoverad under alla år. Trots detta så erbjuder fastigheten moderna och rationella kontor av högsta klass.

Bland hyresgästerna finns det börsnoterade skogsföretaget Holmen, som i olika former har haft sitt koncernhuvudkvarter i fastigheten sedan den byggdes. Vidare har National Westminister Bank sitt nordiska huvudkontor i fastigheten sedan många år. Även ”yngre” hyresgäster finns representerade i form av managementbolaget Skytone.

Vinrankan
Vinrankan

Telefonplan

press to zoom
Vinrankan
Vinrankan

Telefonplan

press to zoom
Vinrankan / Midsommargården
Vinrankan / Midsommargården

Telefonplan, 1946

press to zoom
Vinrankan
Vinrankan

Telefonplan

press to zoom
1/3
 

Telefonplan

STOCKHOLM

Vinrankan 2

År 2015 förvärvade Industricentralen den centrala fastigheten Vinrankan 2 på Telefonplan. Centrumfastigheten omfattar totalt 3 400 kvadratmeter lokalyta innehållande butiker, bostäder, en skola och stadens modernaste bibliotek med självutlåning. I takt med att Stockholms innerstad växer sågs detta förvärv som ett självklart steg för Industricentralen som genom förvärvet tog ett steg ”utanför tallarna”. Området har utvecklats kraftigt de senaste åren genom både etableringen av Konstfack samt det planerade punkthuset Tellus Tower.

 

Industricentralen har genom förvärvet även tagit fasta på sina grundvärderingar och är i färd med att, tillsammans med Stockholm stad, återskapa den stadsbild som en gång fanns på fastighetens framsida med ett vackert konstverk placerat i en vattenspegel. Bygget beräknas vara klart under Q1, 2019.

1/3
 

Botkyrka

STOCKHOLM

Hantlangaren 3

En modern data- och serverhall om 2 175 kvm i Botkyrka som Industricentralen förvärvade 2017. Fastigheten ligger i i handels- och industriområdet Eriksberg i kommundelen Hallunda-Norsborg i Botkyrka. Eriksbergsområdet är idag ett nav vid infarten till södra Stockholm och området ligger i nära anslutning till flera viktiga trafikleder. Området kännetecknas av verksamheter inom lager, handel och partihandel, byggverksamhet och lätt industri.

 
 
1/1

Kv Sländan

SÖDERTÄLJE

Sländan 8

Södertälje växer så det knakar och i norra stadskärnan byggs ett nytt kvarter; Sländan. En av Södertäljes mest nytänkande stadsdelar. I vår fastighet, Sländan 8, erbjuder AB Industricentralen 136 bostäder med hög grundstandard och smarta planlösningar, genomtänkta in i minsta detalj.

Kommunen har stora planer för området. Befintliga parker rustas upp och under bron planeras en inglasad paviljong med plats för marknader och tillfälliga aktiviteter. Huset är ett stenkast från Tom Tits och KTH och i kvarteret går flera busslinjer dessutom ligger pendeltågsstationen på ett par minuters gångväg.