top of page
fastigheter
Bodarne 14, Strandvägen 1-3

STOCKHOLM

Strandvägen 1 - 3

Bodarne 14

Bodarne 14 är uppfört 1902 - 1904. Kvarteret Bodarne består av 4 st fastigheter på Strandvägen mellan Sibyllegatan och Artillerigatan och var på sin tid Stockholms största och mest exklusiva bostadsfastighet. Strandvägen 1 – 3 är numera en ren kontorsfastighet, men inrymmer också, sedan 2013, restaurangen Strandvägen 1 med tillhörande bakficka; Michelle van der Milles. Fastigheten har blivit mycket varsamt renoverad under alla år. Trots detta så erbjuder fastigheten moderna och rationella kontor av högsta klass.

Bland hyresgästerna finns det börsnoterade skogsföretaget Holmen, som i olika former har haft sitt koncernhuvudkvarter i fastigheten sedan den byggdes. Vidare har National Westminister Bank sitt nordiska huvudkontor i fastigheten sedan många år. Även ”yngre” hyresgäster finns representerade i form av managementbolaget Skytone.

Vinrankan 2, Telefonplan

STOCKHOLM

Telefonplan

Vinrankan 2

År 2015 förvärvade Industricentralen den centrala fastigheten Vinrankan 2 på Telefonplan. Centrumfastigheten omfattar totalt 3 400 kvadratmeter lokalyta innehållande butiker, bostäder, en skola och stadens modernaste bibliotek med självutlåning. I takt med att Stockholms innerstad växer sågs detta förvärv som ett självklart steg för Industricentralen som genom förvärvet tog ett steg ”utanför tallarna”. Området har utvecklats kraftigt de senaste åren genom både etableringen av Konstfack samt det planerade punkthuset Tellus Tower.

 

Industricentralen har genom förvärvet även tagit fasta på sina grundvärderingar och är i färd med att, tillsammans med Stockholm stad, återskapa den stadsbild som en gång fanns på fastighetens framsida med ett vackert konstverk placerat i en vattenspegel. Bygget beräknas vara klart under Q1, 2019.

Hantlangaren 3, Botkyrka

STOCKHOLM

Botkyrka

Hantlangaren 3

En modern data- och serverhall om 2 175 kvm i Botkyrka som Industricentralen förvärvade 2017.

 

Fastigheten ligger i i handels- och industriområdet Eriksberg i kommundelen Hallunda-Norsborg i Botkyrka. Eriksbergsområdet är idag ett nav vid infarten till södra Stockholm och området ligger i nära anslutning till flera viktiga trafikleder. Området kännetecknas av verksamheter inom lager, handel och partihandel, byggverksamhet och lätt industri.

Brunfisken, Östermalmstorg

STOCKHOLM

Östermalmstorg

Brunfisken

På Nybrogatan 37, mot Östermalmstorg, äger AB Industricentralen en 3D fastighet i ett och ett halvt plan om 1550 kvm. Fastigheten är centralt belägen mitt i levande bostadsområde, handel och kontor. Tvärs över gatan ligger tunnelbanestationen Östermlamstorg. Fastigheten är fullt uthyrd till Hemöp som är en del av Axfoodkoncernen, en ledande aktör inom svensk dagligvaruhandel med en marknadsandel om 18 procent. Lokalens avgränsning har möjliggjort en tydlig och välfungerande enhet.

bottom of page